You are currently viewing Gåtur med gin- og whiskeysmagning

Gåtur med gin- og whiskeysmagning

  • Post author:
  • Post category:NYHEDER

Lørdag eftermiddag stod ni borgere fra Annisse Nord og omegn klar til en fælles gåtur i det fri. Turen var arrangeret af gå-vært Anette Studsgård og bød på meget mere end smuk natur.

Der var en spændt stemning lørdag eftermiddag på parkeringspladsen ved Bjørnehøjskolen i Annisse Nord. I solskinnet på parkeringspladsen mødte de tilmeldte hinanden, blev præsenteret for dagens gå-vært og begyndte så småt at begive sig ud på, hvad der skulle blive en begivenhedsrig dag for alle.

”Vi tilmeldte os turen, fordi det lød interessant at komme ud og opdage Nordsjælland. Nu har jeg snart boet her i 40 år og mangler stadig at komme ud i hjørnerne” fortalte Karin Møllegaard fra Blistrup, der havde tilmeldt sig turen sammen med sin mand Niels Christian.

På opdagelse i lokalmiljøet
Dagens gå-vært Anette Studsgård nyder at arrangere gåture med et formål, og dagens tur var ingen undtagelse. Temaet for turen var gin- og whiskeysmagning, og undervejs på den 14,7 km. lange rute, var der planlagt et stop ved Thornæs Destilleri i Kagerup.

”Jeg holder af at arrangere ture i vores lokalområde. Komme ud til de små steder og udforske der hvor vi bor,” fortæller gå-vært Anette Studsgård, der har været med i projektet i fire måneder.

På Thornæs Destilleri mellem kobberkedler og ståltanke, fortalte en entusiastisk ejer Torben Thornæs Andersen om ginproduktion og processerne bag. Efter rundvisningen blev gruppen budt på smagsprøver fra forskellige stadier af produktionen, og nogle af deltagerne havde da også set mere frem til smagningen, end selve gåturen.

Godt for krop og sind
Regelmæssige gåture styrker ikke kun kroppens sundhed og fysiske kunnen, men i høj grad også det mentale. Undersøgelser viser, at raske gåture forbedrer ens opmærksomhed, koncentration og hukommelse. Desuden kan en gåtur i det fri modvirke stress og depression.

”Gå-fællesskaberne er én af de grunde til, at man bliver ved med at komme. Når man begynder at lære folk at kende, er det ikke kun gåturen man har lyst til, men også sammenholdet og fællesskabet. Man kan være sig selv, og man behøver jo ikke være i dialog hele tiden – så det er en afslappende måde at være sammen på,” fortæller gå-vært Anette Studsgård.

Et udsagn deltagerne i gå-fællesskaberne kan nikke genkendende til. Karin Møllegaard, der var med på turen lørdag eftermiddag, har selv oplevet hvordan gåture og gå-fællesskaber kan gøre underværker i en stressende hverdag.

”Jeg får renset min hjerne og sat nogle andre tanker i gang, når jeg går. Jeg får bearbejdet en hel masse ting og snakket med andre mennesker. Jeg synes det rigtig hyggeligt,” fortæller Karin Møllegaard fra Blistrup.

Gåture for alle niveauer
Anette Studsgård arrangerer både længere gåture med garanti for +10.000 skridt, og kortere gåture gennem den smukke natur i Annisse Nord og omegn. Der er med andre ord plads til alle i gå-fællesskaberne, uanset hvilket udgangspunkt og motiv man har med turen.

Næste tematur, som Anette Studsgård holder, er søndag 4. oktober. Her går turen til Haldbjerg Shelters, hvor deltagerne kan drikke kaffe og lave snobrød over bål. Hvis du er interesseret i at se hvilke gå-fællesskaber der er i dit nærområde, kan du se mere på kort.gribskovgaarsammen.dk