You are currently viewing Ruter i Søborg

Ruter i Søborg

  • Post author:
  • Post category:Ture

Ruterne udgår alle fra den historiske landsby Søborg. Alle ruter udgår fra P-pladsen ved Søborg Kirke, Bygaden 40, Søborg, 3250 Gilleleje.

Søborg Slotshave, Slotsruin og Landsby 2,6 km.

Start ved P-plads, Søborg Kirke.

Kombiner naturoplevelser med historiens vingesus.

Oplev den store slotskirke, gå videre til Kongsgaven, som var en forsvarsanlæg til Søborg Slot. Gå videre ad stien over Mellemholmen til Søborg Slotsruin. Fra ruinen går ruten videre til kanten af den udtørrede Søborg Sø. Søen er ved at blive gendannet. Der lukkes for pumperne i 2023. Ruten slutter op igennem Kongsgaden, hvor man får et godt indtryk af landsbyen.

Anbefaler praktisk fodtøj. Ikke handicapvenlig.

Se kort her.

Søborg, by, slot, Kongshave og Sø tur 4,6 km.

Start ved P-plads, Søborg Kirke.

Kombiner naturoplevelser med historiens vingesus.

Ruten går fra den historiske kirke ud af Søborgårdsvej, hvor Søborg Slotsruin kan ses på venstre side. Mellem vejen og ruinen vil der i 2024 være vand, når Søborg Sø gendannes. Gør holdt ved Søborg Pumpestation, hvor du kan læse om Søborg søprojekt. Stien føre videre til Søborg Slotsruin, som var et betydningsfuld forsvarsanlæg ind til 1535.

Fra ruinen går ruten videre til kante af den udtørrede Søborg Sø. Søen er ved at blive gendannet. Der lukkes for pumperne i 2023. Ruten forsætter op igennem Kongsgaden, hvor man får et godt indtryk af landsbyen.

Anbefaler praktisk fodtøj. Ikke handicapvenlig.

Se kort her.