You are currently viewing Ruter i Tisvildeleje

Ruter i Tisvildeleje

  • Post author:
  • Post category:Ture

Fra Skovporten og forbi Kong Hans høj og langs skovkanten hjem 3,06 km

Parkering: P-pladsen ved indgangen til skoven. Skovporten, 3220 Tisvildeleje

Gå ligeud af den bredde sti og godt 500 meter ind i skoven, lige før bålpladsen følger du sundhedssporet ind til højre. Gå at det gennem bøgeskoven til stien ender ved åbent landskab, følg den til venstre – ned af bakken. For enden drejer du til højre ad grusstien ad Horsekærslinjen og gå ad den til Gærdevej. Gå til højre når du rammer stien langs sommerhusene og følge skovkanten tilbage til parkeringspladsen.

Se kort her.

Tibirke Kirke – rundt om bakkerne – til udsigten og gennem skoven hjem 4,85 km

Parkering: Den store p-plads oppe ved kirken. Tibirke Kirkevej 2, 3220 Tisvildeleje.

Gå ned forbi Gretely og følg stien ind gennem det lille skovstykke og gå langs skovkanten med de store gamle egetræer og udsigt til bakkerne og de flotte huse. Følg stendiget ned til skiltet til udsigten og gå langs hestefolden til udsigten. På toppen har du udsigt til både Arresø, Liseleje og oldtidsstien og Holløse Bredning.

Tag stien ned og gå rundt om hestefolden og tilbage langs stendiget indtil et skilt peger mod skoven. Derfra går turen ad den brede grussti ned forbi skovfogeden, og du går rundt om marken, ind gennem skoven og kommer ind bag ved kirken og kirkegården og op til parkeringspladsen.

Se kort her.