You are currently viewing Ruter ved Mårum

Ruter ved Mårum

  • Post author:
  • Post category:Ture

Kistrup turen 2 km

Parker ved parkeringspladsen på højre side af frederiksværksvej ca. 600 efter Mårum station. Det er en stor grusparkering.

Turen her går ned af Stutterivej og ved første vej til venstre går du ned af den. Ved enden af den går du til højre og følger vejen, og holder til højre to gange, og kommer tilbage på Stutterivej. I området som du går rundt om, har der tidligere ligget en gård, og man kan se sporene i landskabet af de gamle indhegninger.

Se kort her.

Kildemosesøen 4,1 km

Parker bilen ved Gammelvangsvej ca. en kilometer efter Mårum Station.

Turen går ad Gammelvangsvej og til højre ad Saltrupvej. På Saltrupvej kommer Kildemosesøen på din højre hånd.

Der er en fin sti rundet om søen, og der er også en bålhytte, hvor der er mulighed for at grille eller spise madpakke.

Turen går videre af Vildedamsvej, hvor man går til venstre for igen at komme tilbage til Gammelvangsvej.

Skoven varierer mellem forskellige typer skov.

Du kan også tage toget til Mårum Station, og gå turen.

Se kort her.

Mårum station og ind i skoven 7,8 km

Parker bilen ved Mårum station eller tag toget til stationen.

Gå ad Gantekrogsvej til du kommer Mellemvej på din venstre hånd, som du går ned af. Følger den og svinger til højre ind på Stutterivej, og går til venstre ned af Storkevadhusvej. Det område du nu går i, er en del af det område, der er udpeget til at blive til Naturnationalpark. Den første vej du møder på højre hånd er Buresøvej. Denne vej snor sig igennem landskabet, og du skal blive ved med at følge den og holde til høre, hvor den forgrener sig ud. For enden af vejen, når du til Kalvehavevej, som du går til højre af. Du bliver på vejen, går forbi Stutterivej, og lige kort efter går Glarborgvej ind til højre. På stykket her kommer du forbi Glarborg Sø, hvor der tilbage i tiden var et glasværk. For enden af Glarborgvej holder du til højre og kommer ud på Baremosevej, der går forbi Gribskov lejren. Du følger vejen og kommer tilbage til Stutterivej, som du følger tilbage til parkeringspladsen ved Mårum Station.

Se kort her.