You are currently viewing Lokaldysten kommer til Gribskov: Skaber sammenhold og bevægelse i lokalsamfund

Lokaldysten kommer til Gribskov: Skaber sammenhold og bevægelse i lokalsamfund

  • Post author:
  • Post category:NYHEDER

Lokaldysten har styrket sammenholdet og sat tusindvis af mennesker i bevægelse i små lokalsamfund over hele landet. Nu kommer Lokaldysten også til Gribskov Kommune.

Snør vandreskoene, hop i løbetøjet eller pump luft i dækkene og sæt kursen mod et stærkere sammenhold og flere aktive borgere. Over de kommende tre måneder kommer Lokaldysten nemlig til Gribskov Kommune.

Lokaldysten er en venskabelig konkurrence, hvor lokalsamfund kæmper om titlen som det mest aktive i kommunen. Lokaldysten afholdes lokalt i de deltagende byer, og alle kan være med på enten gåben, i løbesko eller på cykel. Så gælder det ellers bare om at tilbagelægge flest kilometer på to timer.

En del af Gribskov Går Sammen

I mere end to år har Gribskov Kommune arbejdet tæt sammen med DGI Nordsjælland om projektet Gribskov Går Sammen, som handler om at skabe lokale gå-fællesskaber og få endnu flere mennesker til at bevæge sig. Derfor er det helt oplagt også at få Lokaldysten til Gribskov, for vi kan se, at succesen med Lokaldysten i andre dele af landet har affødt nye gå-fællesskaber og været med til at styrke den lokale tilknytning fortæller Amalie Kastoft-Christensen, der er projektmedarbejder på Gribskov Går Sammen.

Venskabelig konkurrence

Fem lokalområder i Gribskov Kommune har meldt sig på banen til at være de første i Gribskov til at dyste om at blive kommunens mest aktive lokalsamfund.

Arrangementet er en del af Gribskov Går Sammen og en større målsætning om, at Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. En aftale, der går under navnet »Bevæg dig for Livet«, og som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI.

Det er i år første gang, Lokaldysten afvikles i Gribskov Kommune, og følgende lokalområder er repræsenteret:

Annisse (21. april), Græsted (6. maj), Vejby (18. maj) Søborg (20. maj) og Helsinge (3. juni).

Arrangørerne i de forskellige lokalområder arbejder i øjeblikket ihærdigt på at få ruterne på plads og skabe de helt rigtige rammer for arrangementerne.

Præmie til byen

Reglerne er enkle: Det lokalsamfund, som er mest aktivt og tilbagelægger flest kilometer pr. indbygger, vinder dysten mod de andre deltagende lokalsamfund i kommunen.

Der er præmier til alle lokalsamfund, som deltager i dysten.

Men det handler ikke kun om at få pulsen op og vinde pengepræmier. Det handler også om fællesskab, bevægelse, lokalt sammenhold og gode oplevelser for alle, lyder budskabet fra de lokale arrangører, som blandt andet tæller KFUM-spejderne i Annisse, Græsted Borgerforening, Vejby IF, Søborg SG&I og HSI.

Gratis og åbent for alle

Alle kan være med til Lokaldysten – også dem i klapvogn eller kørestol, og alle kilometer tæller, uanset om man går løber eller cykler på de dertil markerede og korte ruter.

Det er gratis at være med, og der er ingen tilmelding. Man kan komme og gå, når man vil i løbet af de to timer, arrangementet varer.