You are currently viewing Første år med Lokaldysten i Gribskov: Skøn måde at være sammen med sine naboer

Første år med Lokaldysten i Gribskov: Skøn måde at være sammen med sine naboer

  • Post author:
  • Post category:NYHEDER

Helsinge var fredag den 3. juni sidste stop for årets Lokaldyst mellem fem lokalsamfund i Gribskov Kommune. Inden da er der blevet kæmpet bravt i Annisse, Græsted, Vejby og Søborg om at blive kommunens mest aktive lokalområde.

For at blive det mest aktive lokalområde, gælder det om at få tilbagelagt så mange kilometer som muligt i løbet af 2 timer, ved at gå, løbe eller cykle på de til arrangementet planlagte ruter. 

I hvert af de fem områder har lokale foreninger været arrangør for deres egen Lokaldyst og stået for at lave en kort rute på 1-2 km til gang og løb, og en lidt længere rute på mellem 2-4 km til cykling.

I Annisse havde KFUM-spejderne arrangeret Lokaldysten omkring Bjørnhøjskolen, og lagde ud med den første dyst på en yderst solrig torsdag eftermiddag i april. Herefter gik turen til Græsted, hvor Græsted Borgerforening stod klar til start ved torvet fredag den 6. maj. Derpå fulgte dysten i  Vejby arrangeret af Vejby Idrætsforening og stærk deltagelse af en masse friske elever fra Gribskov Efterskole. Fredag den 20. maj var turen kommet til Søborg. Her stod Søborg SG&I og Søborg Bylaug bag arrangementet, og havde fået byens børnehave til også at give et besyv med i kampen om tilbagelægge flest kilometer. Helsinge Lokalråd og HSI stod klar ved Gadekæret til den sidste dyst i Gribskov i denne omgang, som endog foregik samme aften som byens årlige Kulturnat.

Lokaldysten er for alle

Alle kan være med til Lokaldysten – også dem i klapvogn eller kørestol, og alle kilometer tæller, uanset om man går løber eller cykler på de korte ruter. Og så er det gratis at være med, og der er ingen tilmelding. Det vil sige, at man bare kan komme og gå, når man vil i løbet af de to timer, arrangementet varer. For nogle deltagere betød det, at de bare lige tog en enkelt omgang rundt på den korte gå-/løberute, mens andre deltagere var med fra starten lød og til ruterne blev lukket ned to timer senere.  

Præmier til alle lokale arrangører

Reglerne er enkle: Det lokalsamfund, som er mest aktivt og tilbagelægger flest kilometer pr. indbygger, vinder dysten mod de andre deltagende lokalsamfund i kommunen.

Til Frivillig Fredag den 7. oktober kårer vi vinderne, og der vil blive uddelt pengepræmier til alle arrangørforeningerne, som har stået bag de fem Lokaldyste.