You are currently viewing Stor tilslutning til sommergåtur i Rågeleje

Stor tilslutning til sommergåtur i Rågeleje

  • Post author:
  • Post category:NYHEDER

Torsdag eftermiddag i forrige uge fik gå-værterne Ida og Lene godt med selskab til deres spændende gåtur, der gik fra bronzealderhøjene i Bakkebjerg, gennem Baunemosen og forbi Åkandesøen.

Der var en spændt stemning torsdag eftermiddag på den lille parkeringsplads ved Maglehøjene i Rågeleje, hvorfra Lene og Ida, to erfarne gå-værter fra Gribskov Går Sammen, sammen havde planlagt en gåtur rundt omkring på små stier og med fælles afslutning med kaffe på café Havestuen. Lene havde forud for turen fået 29 tilmeldinger på mail og sms. Det var derfor med en vis spænding, at Lene og Ida stod klar til at møde de mange tilmeldte deltagere kl. 13.00 ved den lille p-plads ved Maglehøjene.

Og overraskede blev de to gå-værter, da der fortsat tilsluttede sig mennesker til gruppen, og de til sidst kunne tælle 66 deltagere, der ville med ud på en hyggelig eftermiddagsgåtur på den solrige sommerdag. ”Jeg er glad for den store opbakning til turen – også fra de mange udefrakommende deltagere, som ikke tidligere har gået med på vores gåture i Gribskov Går Sammen” siger Lene Bannach.

I samlet trop begav gågruppen sig ud på turen, der gik ad ”hemmelige” stier fra bronzealdershøjene i Bakkebjerg gennem Baunemosen og ned til den smukke Åkandesø. Derfra fortsatte den store gågruppe til stranden og tilbage gennem det fredede område ved Rågegården og videre ad sommerhusveje til de nåede cafeen.

Ud over de flotte naturoplevelser, bød turen også på god stemning og mange gode snakke blandt deltagerne, og heldigvis blev det mødt med stor forståelse, at café Havestuen ikke havde plads til at huse den fælles afslutning med kaffe efter turen.

 

På opdagelse i lokalmiljøet

Dagens gå-værter nyder at udforske nye områder og dele oplevelserne sammen med andre. Ida har som gå-vært i Gribskov Går Sammen ad flere omgange i løbet af de sidste par år inviteret på gåture ad små ”hemmelige” stier i området omkring Maglehøj. Lene, der er fra Vejby, tilbagelægger mange kilometer til fods ugentlig og kommer vidt omkring i det nordsjællandske, var i foråret med på en af Idas gåture og opdagede nye flotte naturområder og stier. Gennem Gribskov Går Sammen tog Lene kontakt til Ida, da hun gerne ville på en tur til Åkandesøen igen, som hun netop havde opdaget gennem turen med Ida. Og sådan gik det, at de sammen fik planlagt en hyggelig sommergåtur en torsdag i juli, som fik overraskende stor tilslutning. ”Det var en fantastisk tur med mange nye ansigter. Folk synes det var en rigtig god rute, og der var flere, der ikke kendte til stierne og området” siger Ida Springstrup.

”Det er dejligt, at der er andre, der har lyst til at gå med, og som vi kan være med til at give nogle gode naturoplevelser og finde naturperler, som de måske ikke selv havde fundet frem til. Så stor tak til alle der bakkede op om turen og gik med” siger gå-vært Lene Bannach.

Gå-værterne Ida (tv.) og Lene (th.)

 

Gåture for alle niveauer

Lene og Idas gåtur i Rågeleje er en del af projektet ”Gribskov Går Sammen”, som har til formål at motivere borgerne i Gribskov kommune til en mere aktiv hverdag

Som gå-vært i Gribskov Går Sammen bestemmer man selv hvilke ture, man vil invitere folk med ud på. Den væsentligste er, at man har lyst til at invitere andre med. Det kan være på en kort tur af en halv times varighed såvel som en nøje planlagt dagstur med madpakke og mange kilometer i benene. Der er plads til alle i gå-fællesskaberne, og man er altid velkommen til selv at starte sit eget op, lige præcis på den måde man selv vil forme det.

Læs mere her, om hvad det vil sige at være gå-vært, og hvordan du kan starte dit eget lokale gå-fællesskab.

Vi holder næste infomøde mandag den 29. august i Græsted. Læs mere og tilmeld dig mødet gratis her.