You are currently viewing Gå ud og smag på Gribskovs Spisekammer
Foto: Daniel Villadsen, Visit Nordsjælland

Gå ud og smag på Gribskovs Spisekammer

  • Post author:
  • Post category:NYHEDER

Oktober byder på fire interessante temagåture, hvor der er rig mulighed for at smage på de lokale delikatesser og for at få nogle vidunderlige oplevelser.

En gåtur fra Det Våde Får til Langdysserne i Valby Hegn lørdag 8. oktober efterfulgt af rundvisning på Det Våde Får samt mikro-ølsmagning med tre forskellige øl og fire forskellige tapaspølser. Det er blot én af fire spændende temagåture, som Gribskov Går Sammen tilbyder i oktober.

Er man mere til en rundvisning og fortælling om drømmen og mulighederne på Haldbjerg Shelter efterfulgt af en gåtur rundt om smukke Solbjerg Engsø, er der mulighed for det søndag 9. oktober. Turen indeholder en pause ved Tibberuphus, hvor der er mulighed for at købe sandwich, kage og kaffe, inden turen går tilbage til Haldbjerg.

Som lokal aktør med tilbud inden for friluftsliv og outdoor er ejeren af Haldbjerg Shelters, Tonny Pedersen, altid med på at give folk muligheden for at komme ud og se, hvor nemt man kan overnatte i naturen.

Vi glæder os til at være med til en god dag sammen med Gribskov Går Sammen og vi bakker meget gerne op omkring initiativer, der sætter fokus på lokale iværksættere og producenter,” siger Tonny Pedersen og fortsætter:

Der kan være mange barrierer, som gør, at man ikke lige springer ud i at sove i shelter, men vi har med både indlagt vand og toilet prøvet at imødekomme nogle af de ting, der kan være en udfordring for nogen.  Samtidig har vi med cafeen ved Tibberuphus, som jo ligger på Pilgrimsruten Tisvildevejen, også gjort det muligt at få lidt forplejning på vandreturen, når man kommer den her vej forbi.

Smag verdens bedste snaps

Vil du hellere smage verdens bedste snaps fra Schumachers, så er det søndag 16. oktober, du skal snøre skoene og gå med på turen fra Skovporten i Tisvilde. Her står grundlægger og virksomhedsejer, Dan Schumacher, klar til at fortælle lidt om rejsen fra drømmen til at stå med verdens bedste snaps.

Gåturen skydes i gang med at smage på snapsen. Cirka 45 minutter senere er der pause på Harehøj, hvor det er muligt at nyde udsigten, mens man smager på valnødlikøren. Herfra går turen tilbage til Skovporten, hvor deltagerne slutter af med at smage på Schumachers gin.

Fjerde tematur går til Garbolund i Gl. Annisse. Her kommer man på gåtur ad Pilgrimsruten Tisvildevejen, og undervejs er der stop for blandt andet at smage på Garbolunds orangevin og deres rødvin.

Derefter går turen tilbage til gården, hvor deltagerne kan få en mundfuld af Garbolunds portvin samt en rundvisning og fortælling om stedet. Der er også mulighed for at stille den lille sult, eller kaffe og kage – det betaler man selv for.

Holder ildsjæle og iværksættere i gang

At tematurene er blevet mulige glæder Jane Sunesen, der er gå-vært og projektleder i Gribskov Går Sammen. Hun ser flere grunde til at deltage i turene.

Jeg er superglad for, at vi har fået taget hul på samarbejdet omkring gåture og de mange forskellige lokale producenter af specialiteter i vores område. Gribskovs Spisekammer byder jo på alt fra gin, øl, godt grønt, masser af frugt og kød fra både kvæg og lam,” siger Jane Sunesen og fortsætter:

I en tid med fokus på klima og forhøjede priser, så er der al mulig grund til at handle lokalt og støtte op om de mange ildsjæle og iværksættere, som har hjemme i vores kommune.

Hun håber, at tiltaget kan være med til både at synliggøre nogle af de mange skønne steder, der er i kommunen, og at det kan slå et slag for, at når man går sammen, så åbner der sig nye muligheder.

Kom med, mand

Når Gribskov Går Sammen går ture, er det tydeligt, at det ene af kønnene møder mere talstærkt op end det andet. Tematurene skal forsøge at ændre lidt på det billede.

Vi har til en start lagt vægt på at finde nogle steder, som måske kunne vække nogle mænds interesse. Vi har klart flest kvinder med på vores gåture, det vil vi gerne blive ved med, men mændene er også meget velkomne,” siger Jane Sunesen.

Man kan læse mere om tematurene på https://kort.gribskovgaarsammen.dk/