You are currently viewing Tematur med Garbolund Vingård

Tematur med Garbolund Vingård

  • Post author:
  • Post category:NYHEDER

En fantastisk gåtur blev lørdag 29. oktober afholdt af Gribskov Går Sammen i samarbejde med Garbolund Vingård. Turen tog sit afsæt i de idylleriske rammer på og omkring gården, med et flot fremmøde, god stemning og lokalproduceret vin. 

Når man ankommer til den gamle stemningsfulde vingård i Gl. Annisse, bliver man mødt af vaskeægte idyl med lyskæder, håndmalede skilte og en gammel lade fyldt med lokalproduceret vin. Garbolunds mange velindrettede siddeområder var ved lørdagens arrangement fyldt op med forventningsfulde deltagere, som var mødt op for at nyde den lokale natur, vin og godt selskab.

Inden turens start bød projektleder i Gribskov Går Sammen og gå-vært på turen, Jane Sunesen, deltagerne velkommen med informationer om dagens program. Rigmor Westh Baagøe, som er ophavskvinde og initiativtager til Pilgrimsruten Tisvildevejen samt medejer af Gabolund, gav en kort introduktion til Garbolund, og hvilke vine man i løbet af dagen fik fornøjelsen af at smage på. 

På den 8 km lange tur gik man gennem smukt landskab med mange forskellige naturtyper, lige fra marker til skov til strækninger med søkig. Strækningen er en lille smagsprøve på Pilgrimsruten Tisvildevejen på 80 km, som strækker sig fra Esrum Kloster til Tisvildeleje.

Halvvejs, ved et smukt udkigspunkt over Arresø, blev der budt på en let rødvin af Carbernet Cantor fra 2020 og et glas rosé. Herefter gik turen hjemad, på en smal sti gennem tæt natur og kystkig. Ved ankomst tilbage på gården blev der afslutningsvis serveret et glas hedvin, Hot Premium fra 2014/16. Gårdens ejer Jette Haugaard fortalte passioneret om Garbolund og svarede på spørgsmål på den hyggelige café, hvor der blev solgt te, kaffe, og lækre kager til de trætte men glade deltagere.

Lokal vin, natur og fælleskab 
På Gribskov Går Sammens gåture er der ofte samarbejder med lokale producenter for at gøre borgere opmærksomme på de mange gode tiltag, der findes i Gribskov Kommune. For Jane Sunesen, som er projektleder og gå-vært hos Gribskov Går Sammen, har samarbejderne været et vigtigt element i udviklingen af turene, hvor det i lørdags var Garbolund Vingårds fantastiske vin, der var i fokus.

”Jeg har lavet de her gåture, fordi vi bor i en kommune med skøn natur og skønne fødevareproducenter. Vi har lokale ildsjæle, som brænder for at gøre Gribskov Kommune til et skønt sted at være. Med udgangspunkt i det tænkte vi, at mange ikke kender til, hvad vi har lige i baghaven, og hvor dedikerede de folk, der bor her, er,” siger Jane Sunesen.

De lokale fødevareproducenter i Gribskov Kommune bidrager ikke kun med gode råvarer, men giver også folk noget at samles om, hvilket kom til udtryk på lørdagens gåtur. Fremmødet var særdeles flot, med hele 65 deltagere i alle aldre, og folk kom både alene, parvis og i mindre grupper. Jane Sunesen oplever også, hvordan sammenholdet styrkes lokalt af gåturene.

”Når man melder sig til sådan en tur, hvor der både er vin og vandring, eller øl og vandring, gør det, at der er noget fælles at snakke om. Det med at man går og har en fælles oplevelse, er med til at invitere indenfor i det her fællesskab, som jo er uorganiseret og uden tilmelding,” siger Jane Sunesen.

Der blev snakket på kryds og tværs, og om end det er vandring, natur eller lokale fødevarer der samler, er det sociale en stor grund til at deltage.

”Det sociale i det betyder rigtig meget, man kommer ud at gå med andre som også interesserer sig for vandring. Man kan høre også mere, om hvor de selv vandrer henne for at få ideer til nogle andre ture,” fortæller en kvindelig deltager på lørdagens gåtur.

Klik her for at få et overblik over kommende ture.