You are currently viewing Gåture i Gribskov Kommune gør mindesten levende
Ann Jørgensen, Visit Nordsjælland

Gåture i Gribskov Kommune gør mindesten levende

  • Post author:
  • Post category:NYHEDER

Har du også været ude på ture rundt omkring i Gribskov Kommune, og bemærket mindesten og mindetavler, og måske indimellem undret dig over, hvad historien bag dem er?

I de kommende uger står gå-vært Jens Erik klar til gåture i bl.a. Vejby, Helsinge og Græsted, hvor han fortæller om områdernes historie og kultur, og gør stenene levende. Undervejs opsættes QR-koder, så man for fremtiden på egen hånd også kan få historierne om stenene kulturhistorien.

Jens Erik Larsen står bag projektet “Levende Sten”, som handler om at fortælle historierne bag udvalgte mindesten i Gribskov Kommune.

Derfor begiver han sig som gå-vært ud på gåture i forskellige områder af Gribskov med en stak QR-koder, som sættes op ved de udvalgte sten.

Han startede projektet i Mårum med en gåtur fra den gamle rytterskole, og ned ad stien langs præstegården til Mårum Skole og derefter tilbage og videre til Mårum Kirkegård sammen med 14 nysgerrige Gribskov-borgere lørdag den 12. november.

Foto: Jens Erik Larsen

På lørdag (d. 26/11) går turen rundt i Vejby, hvor der blandt andet skal opsættes QR-koder ved rytterskoletavlen på Vejby Skole og ved mindetavlen for P.C. Skovgaard. Jens Erik har allieret sig med formand for lokalrådet i Vejby, Erik Malling, og sammen vil de undervejs på turen fortælle om områdets historie.

Turen starter ved Vejby Station kl. 10.10, så hvis man er nysgerrig er det bare om at snøre skoene og gå med på den ca. 3 km lange tur. Læs mere om turen her.

Lørdag den 10. december går turen til Helsinge (læs mere om turen her), og  torsdag den 15. december er det i Græsted, du kan komme med ud på en spændende gåtur og blive klogere på byernes historie.

I Gribskov Kommune er der registreret ca. 260 mindesten og mindetavler i lokalhistorisk arkiv. Ikke alle eksisterer dog mere, og i projektet “Levende sten” er der således udvalgt de 63 mindesten og -tavler, der er fundet mest interessante. Disse befinder sig tilgængelige udendørs, og en del af projektets målsætning er netop at fremme motion og naturoplevelser. Så kom med ud på Jens Eriks gåture i den kommende tid, og vær med til at søsætte projektet, eller tag selv ud på egen hånd og opdag nye områder og få ny viden om kulturen og lokalhistorien i Gribskov.

Foto: Jens Erik Larsen