You are currently viewing <strong>Fra jord til bord og en tur i Valby Hegn</strong>

Fra jord til bord og en tur i Valby Hegn

  • Post author:
  • Post category:NYHEDER

Nu har du muligheden for at komme med på en fortælling om at leve, producere og levere fødevarer af egen avl og produktion. Sammen med Gribskov Går Sammen slår Tranegård søndag den 4. december kl. 10.00 dørene op for en rundvisning og fortælling om, hvordan livet på en gård med både dyr, marker, eget mejeri og gårdbutik er. Vi kommer til at smage på nogle af gårdens lækre produkter og får en fortælling om drømmen og planerne for stedet.

”For os på Tranegård er det vigtigt, at vi har dyrene og naturen i centrum. Vi gør en dyd ud af at være lokalt forankret og vores kunder skal opleve at vi er autentiske”, siger Morten Schultz, som sammen med familien driver Trangård. ”Vi har mange tiltag, som gør besøget hos os en helhedsoplevelse og at kunne koble en gåtur i lokalområdet, giver jo kun god mening. Det er her vi bor og har dagligdags gøremål, det taler ind i det nære og det liv vi gerne vil skabe omkring Tranegård.”

Tranegård ligger i landsbyen Laugø i Nordsjælland. Området er fra gammel tid præget af smågårde og husmandssteder og Tranegården skiller sig ud med sine takkede gavle og smukke hvide bygninger.

”Tranegård er et sted som virkelig vækker minder om en barndom på landet, med heste, køer og grønne marker. Her er virkelige gjort noget ud rammerne, oplevelsen og nogle fantastiske fødevarer. Det er lokalt, det kalder på fællesskab og nærvær, fuldstændig i tråd med det, som vi gerne vil med Gribskov Går Sammen”, siger gå-vært Jane Sunesen og fortsætter ”fra jord til bord er også at sætte fodaftryk og her er fokus på det nære og bæredygtighed og når vi kan kombinere det med en gå-oplevelse, hvor vi også kommer til at snakke og gå side om side med nogle vi ikke har mødt før, så binder de os sammen omkring de lokale værdier”.

Vi krydrer det hele med en dejlig gåtur til Valby Hegn og retur. Turen er ca. 7 km og vi går i moderat tempo.

Det er gratis at deltage og man møder bare op.

Programmet ser ud som følgende:
10.00 – 10.10 Samling på Tranegård
10.10 – 10.30 Fortælling om Tranegård og første smagsprøve (is, brød eller andet)
10.30 – 12.30 Vi går 7-8 km i Valby Hegn og har en anden smagning undervejs.
12.30 – 13.00 Tilbage på Tranegård og tredje smagning samt rundvisning
13.00 – Mulighed for at gå på opdagelse på gården og købe vare i gårdbutikken med hjem.

Dato: søndag den 4. december fra kl. 10.00 til 13.00.

Adresse: Tranegård, Laugøvej 17, 3200 Helsinge, Danmark.

Mødested: Vi mødes på parkeringspladsen ved Tranegård.

Find denne, og mange andre spændende ture her.