You are currently viewing Den sure ugle giver lyd på fuldmånevandring

Den sure ugle giver lyd på fuldmånevandring

  • Post author:
  • Post category:NYHEDER

Gribskov Går Sammen byder igen på en gåtur krydret med en god oplevelse fra en lokal producent i Gribskov Kommune.

Fredag 9. december står den på fuldmånetur i Gribskov. Turen begynder ved Thornæs Destilleri kl. 16, hvor Pernille Nygaard Kristensen byder velkommen. Her fortæller hun om drømmen bag Thornæs, hvad bliver der produceret på stedet og sørger for smagsprøver på et par af deres skønne varer.

Herefter går turen i skoven, hvor der venter deltagerne cirka 6 km i nogenlunde rask tempo, hvor det er muligt, ad både smalle og brede stier. Turen er som udgangspunkt uden lys, da fuldmånen fint kan vise vej. Bliver det overskyet, kan det være, at en lygte eller to bliver tændt, fortæller Jane Sunesen, der er gå-vært på turen.

Ved Solbjerg Engsø er der et lille stop, hvor man får mulighed for at få en smagsprøve mere at varme sig på, inden turen går langs Solbjerg Engsø tilbage til Thornæs Destilleri. Inden for i varmen er der samling i caféen og mulighed for en tredje smagsprøve.

Der vil efter smagningen være mulighed for at handle i butikken og få lidt med hjem til at varme sig på.

Ungt destilleri
Thornæs Destilleri er nok mest kendt for deres Mad Owl Gin, men det unge destilleri har også mange andre gode produkter på hylderne.

“Hos Thornæs Destilleri laver vi både whisky, gin, snaps og æblebrændevin. Da vi er et ungt destilleri med kun 2,5 år bag os, og whisky skal ligge og modne i tre år, går vi og glæder os til, at vores første whisky er færdig til sommer 2023,” siger Torben Thornæs Andersen, der ejer og driver Thornæs Destilleri.

Heldigvis tager gin og snaps en del kortere tid at producere, så bare rolig – der er allerede masser af andre gode ting på hylderne, forsikrer ejeren af Thornæs Destilleri.

Alle sanser i spil
En fuldmånevandring i skov og ved sø er en helt speciel oplevelse. Lyde og skygger bliver fremtrædende, og man skal orientere sig med alle sine sanser, fortæller gå-vært Jane Sunesen.

”Tilsætter man smagen af en god gin, en snaps eller vin, så forstærker det både sanserne mod de fysiske omgivelser, men jeg er sikker på, at også smagen vil være fremtrædende på en fuldmåneklar vinterdag,” siger Jane Sunesen.

Hos Thornæs Destilleri glæder de sig til at deltage i fuldmånevandringen med Gribskov Går Sammen.

”At komme ud i naturen en vinteraften og samtidig smage på lokale produkter, giver deltagerne mulighed for at opleve Gribskov på en hel ny måde. I løbet af aftenen vil der være både snaps og gin at varme sig på – noget der med sikkerhed vil være tiltrængt på sådan en aften i december,” siger Torben Thornæs Andersen.

Thornæs’ Mad Owl Gin er opkaldt efter den oprindelige beboer på destilleriet, som blev lidt sur, da Torben Thornæs Andersen flyttede ind.

”Hvis vi er heldige og lytter godt efter, får vi måske uglen at høre 9. december, mens fuldmånen lyser over Solbjerg Engsø,” siger ejeren af Thornæs Destilleri.

Program
16.00 – 16.15: Ankomst til Thornæs

16.15 – 16.30: Drømmen bag Thornæs, hvad bliver der produceret på stedet og 1. smagning.

16.30 – 17.30: Vi går i skoven

17.30 – 17.45: 2. smagning ved Solbjerg Engsø

17.45 – 18.30: Vi går langs Solbjerg Engsø til Thornæs

18.30 – 19.00: 3. smagning og samling i caféen.

Klik her for at få et overblik over kommende ture.