You are currently viewing Vinvandring, gravøl og et overflødighedshorn af fornøjelser

Vinvandring, gravøl og et overflødighedshorn af fornøjelser

Kom med når vi den 18. marts besøger tre unikke steder i Nordsjælland og byder inden for til gåtur, smagsprøver og fortællinger om iværksætteri, et kig tilbage i historien og det at brænde for sit projekt.

Som en del af dagens store vandreevent ”Gribskov Går Sammen med Tisvildevejen”, åbner Ørby Vingård, Butik Bakkegården og Esrum Kloster & Møllegård dørene og invitere på smagsprøver og vandretur med gå-vært.

Vin og vandring – kilde til evig ungdom, synes vi!

Ørby Vingård kan du møde Birthe og Søren Søndergård, der siden 2007 har været i gang med at producere vin på stedet. Deltagerne kommer på vandretur i området sammen med gå-vært Anne-Marie von Vultejus, der til daglig er ansat i VisitNordsjælland. Værtsparret og Anne-Marie fortæller om iværksætteri, produktionen af vin og hvordan det kan kædes sammen med de turismetendenser vi ser. Før og efter turen vil der være smagninger på vin fra Ørby Vingård, mulighed for at handle i butikken og nyde udsigten over markerne med kage og kaffe.

”Vi sagde ja lige med det samme, da vi blev spurgt om vi ville være med”, siger Birthe og Søren Søndergaard og fortsætter, ”det er et sjovt og anderledes arrangement som viser hvad Nordsjælland kan byde på”.

Turen hos Ørby Vin starter kl. 11:00 og vandreturen er på 7 km.

Alt hvad hjertet begærer

”Vi sætter en ære i at føre lokalt producerede produkter og specialiteter”, siger Henriette Riedel, indehaver af Butik Bakkegaarden, ”og kombinationen med en gåtur i vores smukke natur, butiksbesøg og lidt smagsprøver, synes vi er et godt match”. Der bliver mulighed for at smage på gode sager fra den lokale producent Woodhill Gin og mon ikke en ting mere bliver fundet frem.

Gå-vært på dagen er Svend Jensen, som er medlem af bestyrelsen i Hjerteforeningen. Svend er meget lokal og bosiddende i Vejby, han kender alt til området og vil guide jer på en skøn tur i forhåbentlig godt vejr til Heather Hill og retur til Bakkegaarden.

Turen på Bakkegaarden starter kl. 14:00 og vandreturen er på 5 km.

Gravøl, levende sten og en kongelig fortælling.

Gå-vært Jens-Erik Larsen har en interesse for den lokale historie vi har i Nordsjælland og med ildhu og samarbejde med mange lokale fortællere, får han bragt liv i mange af de sten der står rundt omkring. Liv forstået som fortællinger der billedlig sætter ord på personer, hændelser eller markeringer op igennem tiden. ”Der er mange spændende historier i og omkring Esrum Kloster & Møllegård, og vi skal bl.a. se Kagstenen foran klosterbygningen, Daniels Kilde, gå langs gærdet til skovvejen og Krogdalsegen, senere kommer vi til Krogdalshus og Frederik IV stenen”, fortæller Jens-Erik Larsen.

Ved tilbagekomsten til Esrum Kloster & Møllegård, bydes der på en herlig ølsmagning, det sker i butikken, hvor der også vil være mulighed for at handle.

Turen ved Esrum Kloster starter kl. 14 og vandreturen er på 3 km.

Dagen er en fejring af at ’Gribskov Går Sammen’ som er et projekt DGI har stået for i samarbejde med Gribskov Kommune, nu bliver forankret i frivilligforeningen Tisvildevejen.

Rundt i hele kommunen er der arrangeret forskellige Gå & Smag ture, samt Den Lange Vandring på 22 km fra Esrum Kloster til Haldbjerg Naturcampus, hvor dagen afsluttes med en stor fælles middag.