You are currently viewing Gå & Smag ture hos Det Våde Får, Hjortkær og Rabarbergården den 18. marts

Gå & Smag ture hos Det Våde Får, Hjortkær og Rabarbergården den 18. marts

Pressemeddelelse:

Det Våde Får, Hjortkær og Rabarbergården er blandt de 9 producenter og aktører som lørdag den 18. marts byder indenfor, når det store vandre event løber af stablen.

Unikt samarbejde

Lige netop disse tre producenter er et rigtig godt eksempel på samarbejde imellem producenterne. Hjortekær levere nemlig kød til restauranten på rabarbergården og Det Våde Får levere korn som der bliver lavet brød af. Det gamle brød går ikke til spilde, det bliver leveret ’tilbage’ til Det Våde Får, som så brygger øl på det.

Alle tre producenter er medlemmer af foreningen ”Gribskovs spisekammer”. Foreningen har fokus på at styrke udviklingen, produktionen og afsætningen af lokalt producerede fødevarer i Gribskov Kommune.

Det er dedikerede medlemmer som brænder for deres produkter og den 18. marts byder de indenfor ti smagsprøver og fortællingerne om deres sted og deres passion.

Gå-værter er vejvisere

Gå-værterne fra Gribskov Går Sammen er vejvisere for turene hos producenterne.

Hos Det Våde Får er det Gå-vært Lisbeth Rostgaard Andersen som tager de fremmødte med på tur til Valby Hegn og forbi stendysser efter at Henrik Koch og Marianne Johnsen har vist rundt og budt på ølsmagning på Tolykkegård. Gåturen er på 7 km og starter kl. 10.30. Henrik og Marianne glæder sig til at byde velkommen ”Vi brygger nemlig øl for at fremme nærvær, hygge og sjov, og for at inspirere til samtale om de gode råvarer og lokal produktion” siger Henrik og Marianne.

Keld Jakobsen er gå-vært hos Hjortkær, en fantastisk landejendom tæt på Gribskov med bl.a. højlandskvæg. Efter en gåtur i området på ca. 6 km, vil Lasse og Merete fortælle om deres sted og byder på smagsprøver. Turen starter kl. 13.

Hos Louise og Thomas Køster på Rabarbergården er det gå-vært Gert Lassen der er guide for en skøn tur i Tibirke Bakker. Inden turen vil Louise og Thomas fortælle om deres mission med gården, om arbejdet med det økologiske og holistiske landbrug i samspil gårdens restaurant. Der vil også blive budt på en lille snack/appetizer. Turen starter kl. 15.

Vandre event – en fejring

Udover Gå & Smag turene er der på dagen også arrangeret ’Den lange vandring’ som er en tur på næsten 22 km, altså en halvmaraton dog uden at være på tid. Turen går fra Esrum Kloster, igennem Gribskov langs med Esrum Sø til Skovskolen, videre over til kulsviere pladsen for at ende ved Haldbjerg Naturcampus.

’Den gode middag’ afslutter dagen. Haldbjerg Naturcampus byder på fællesmiddag med en dejlig one-pot gryde, hvor alle der har deltaget i løbet af dagen og andre, kan købe mad-billet til en meget rimelig pris.

Dagen er en fejring af at ’Gribskov Går Sammen’ som er et projekt DGI har stået for i samarbejde med Gribskov Kommune, nu bliver forankret i frivilligforeningen Tisvildevejen.

”For os er det helt naturligt at Gribskov Går Sammen bliver en del af Foreningen Tisvildevejen” siger Gitte Christiansen, formand i foreningen Tisvildevejen. ”Vi glæder os til at videreføre arbejdet med at få så mange som muligt ud og gå, få god motion og nyde naturen, og det har både Tisvildevejen og hele Gribskov Kommune ruterne til. Samtidig viser vi også, at Tisvildevejen er meget mere end bare en rute fra start til slut, men at der er mange veje at tage og måder man kan vandre på.”

Det har altid været en del af Tisvildevejens DNA at inddrage lokale producenter og aktører, fx sommerpilgrimsvandringen som flittigt benytter lokale leverandører når vandrerne skal beværtes. Ligeledes har DGI’s projektleder Jane Sunesen, været gå-vært og arrangør af flere ture med stor succes, hvor udgangspunktet for den enkelte tur var fra en lokal producent eller aktør.

”Det har været fantastisk at opleve den opbakning og tilslutning der har været til arrangementerne, hvor vi har ”gået en tur og smagt på lokal producere produkter”. Det viser at mange, både i og uden for kommunen er nysgerrige på, hvad vi har at byde og et besøg bliver til en ekstra oplevelse, når man kobler en gåtur på”, siger Jane Sunesen og fortsætter.

”Derfor glæder vi os over at have mere end 10 lokale producenter og aktører med, som glæder sig til at byde velkommen og præsentere deres produkter eller sted med smagsprøver eller rundvisninger, samtidig med at vores dedikerede gå-værter stiller op og tager teten om at vise vej. 

Vi kombinerer motion og fællesskab med en mulighed for at øge lokalkendskabet og fortællingen om vores smukke og varieret natur og kultur. Samtidig lader vi deltagerne opdage de små unikke producenter og aktører vi har i Nordsjælland.

Vi håber og arbejder på at dagen kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed og måske involvere endnu flere i fremtiden også uden for kommunegrænsen.