You are currently viewing Et kinderæg af oplevelser – vandring, vinsmagning og akustisk musik

Et kinderæg af oplevelser – vandring, vinsmagning og akustisk musik

Kom med når Gribskov Går Sammen og Tisvildevejen går fra Tibirke Kirke til Garbolund Vingård i Annisse.  

Lørdag d. 15. juli har du mulighed for at komme med på en vandring som kombinerer noget af det bedste af Nordsjælland. Gå gennem smuk natur med bølgende landskab, smag den skønneste vin produceret lokalt i Annisse og slut dagen af med skøn frokost eller kaffe til akustisk musik i hyggelige omgivelser.  

Vi starter dagen med en kop kaffe og croissanter inden af ved Tibirke Kirke, hvor frivillige fra Foreningen Tisvildevejen, står klar fra kl. 9.00. 

Vi skal gå 15 km ad Tisvildevejens 80 km lange rute. Turen starter kl. 9.30 og går gennem det smukke landskab fra Tibirke Kirke over Holløse Bredning via Oldtidsstien, ad landevejen forbi gravhøje til Ramløse Kirke. Vi fortsætter gennem sommerhusområdet og langs Arresø til Ramløse havn.  

Undervejs bydes der på vinsmagning af kølige druer fra vinmarkerne i og omkring Annisse. Den første smagning bliver halvvejs på turen i Ramløse Havn, her bliver det en kølig Rosé som deltager bliver præsenteret for. Efter godt en halv times pause og smagning går vi endnu et stykke langs Arresø, gennem sommerhusområde, langs marker, forbi gårde og til Huseby. Fra Huseby går vi ad trampestien langs Arresø igen og videre til Annisse og Garbolund Vingård.  

Ved ankomsten til vingården præsenterer og fortæller Rigmor Westh Baagøe kort om tankerne og drømmen om stedet – alt imens vi smager på mere fantastisk vin. Det bliver en smagsoplevelse på hele spektret. Først får vi lov til at smage en Orangevin, en frisk let naturvin der passer perfekt til en varm sommerdag. Vi slutter af med at smage en eksplosion af sukkerbløde runde druer som giver liv til den kraftige Appassimento, – der kommer helt sikkert fornyet energi til trætte fødder.  

Garbolunds Vinbar og Café er åben og her man kan enten stille den lille sult med en lækker frokost eller kaffe og kage samtidig med at Mikkel Vilhelm Westh vil synge og underholde med smukke toner fra akustiske guitar. Gårdbutikken en åben for salg af vine, bøger og andre gode sager. 

Programmet for dagen ser således ud: 

kl. 9.00 – Vi mødes ved Tibirke Kirke hvor frivillige fra Foreningen Tisvildevejen byder på kaffe og croissanter.  

kl. 9.30 – Vi går ad Tisvildevejen mod Ramløse Kirke og derfra til havnen i Ramløse, hvor vi vil servere den første vinsmagning. (7,5 km.) 

kl. 11.30 – ankomst Ramløse Havn og vinsmagning. 

kl. 12.00 – Vi går mod Huseby og Annisse. (7,5km) 

kl. 14.00 – Ankomst på Garbolund Vingård til 2. og 3. vinsmagning. 

Kl. 14.30 – Akustisk musik ved Mikkel Vilhem Westh 

Man søger selv for at komme hjem. Bussen går mod Helsinge Station hver time kl. xx.44 Skulle man have lyst at gå retur dagen efter, kan man booke en overnatning på gården. For de superfriske og hvis vejret er godt går vi retur kl. 16.00 

Du kan læse mere om Garbolund her. 

Det er gratis at gå med på turen og at smage på de gode vine, men man er velkommen til at donere et beløb til Foreningen Tisvildevejen, som står for at vedligeholde og udbygge vandreruten Tisvildevejen. Mobilepay nr. 69916. 

Fortællingen om Garbolund Vingård 

Vingård, fællesskaber og overnatninger er bare nogle af de elementer, man støder på, når man ankommer til Garbolund Vingård i Gl. Annisse.  

Vineventyret Garbolund startede Jette Haugaard i 2003, da hun som ejer af gården købte 950 vinstokke og plantede dem på en skrående mark.  

15 år senere kom Rigmor Westh Baagøe og Bertel Baagøe med ombord, og idag er antallet af vinstokke øget til godt 8.000.  

Rigmor Westh Baagøe er ophavskvinde og initiativtager til Pilgrimsruten Tisvildevejen, den 80 km lange vandrerute fra Esrum Kloster til Tisvildeleje, gennem landsbyer og landskaber. Det bliver et stykke af den,  vi begiver os ud på lørdag 15. juli. 

“Det her med at bringe mennesker sammen og ud i naturen i skøn forening med lokalt producerede lækkerier taler lige ind i vores tankegang, i det arbejde vi laver her på Garbolund. Vi dyrker, høster og producerer lokalt, og det man får i vores vin, er jo smagen af Annisse og omegn. Idéen med at tage vinen med ud og tilbage i naturen er så fin, og jeg er sikker på, at det både forstærker smagen og oplevelsen,” siger Rigmor Westh Baagøe.   

Vinsmagning og gåtur 

Gribskov Går Sammen og gå-vært på turen Jane Sunesen, er også begejstret for at få smagen af lokalt høstede afgrøder med ud i naturen.  

“På en eller anden måde så sluttes ringen på en ret fin måde, når vi bevæger os til fods ud i naturen, der hvor afgrøderne kommer fra og har rod. Jeg er sikker på, at vinen fra Garbolund også har fået næring og ’smag’ af vandet fra Arresø, kornmarken ved Ramløse og bierne fra Bakkelandet, så når vi går gennem landskabet, må vi gerne have i tankerne, at tingene er forbundet,” siger Jane Sunesen.  

Det er Gribskov Går Sammen, der arrangerer og planlægger turen i sammen med Foreningen Tisvildevejen, og har du spørgsmål eller vil vide mere, kan du skive eller ringe til Jane Sunesen på janesunesen@hotmail.com eller telefon 22 47 87 04.