Fra jord til bord og en tur i Valby Hegn

Nu har du muligheden for at komme med på en fortælling om at leve, producere og levere fødevarer af egen avl og produktion. Sammen med Gribskov Går Sammen slår Tranegård søndag den 4. december kl. 10.00 dørene op for en rundvisning og fortælling om, hvordan livet på en gård med både dyr, marker, eget mejeri og gårdbutik er. Vi kommer til at smage på nogle af gårdens lækre produkter og får en fortælling om drømmen og planerne for stedet.

Læs mere
Ann Jørgensen, Visit Nordsjælland

Gåture i Gribskov Kommune gør mindesten levende

Har du også været ude på ture rundt omkring i Gribskov Kommune, og bemærket mindesten og mindetavler, og måske indimellem undret dig over, hvad meningen er med dem?
I de kommende uger står gå-vært Jens Erik klar til gåture i bl.a. Vejby, Helsinge og Græsted, hvor han fortæller om områdernes historie og kultur, og gør stenene levende. Undervejs opsættes QR-koder, så man for fremtiden på egen hånd også kan få historierne om stenene og kulturhistorien.

Læs mere

Tematur med Garbolund Vingård

En fantastisk gåtur blev lørdag 29. oktober afholdt af Gribskov Går Sammen i samarbejde med Garbolund Vingård. Turen tog sit afsæt i de idylleriske rammer på og omkring gården, med et flot fremmøde, god stemning og lokalproduceret vin.

Læs mere

Video: Tematur med Schumachers snaps

Søndag den 16. oktober var der temagåtur med Schumachers, hvor deltagerne blev budt på smagninger af Schumachers snaps, gin og valnøddelikør, mens vi gik tur i den flotte efterårsskov i Tisvilde.

Læs mere

Smag verdens bedste snaps mens du går en tur

Vil du smage verdens bedste snaps fra Schumachers, så er det søndag 16. oktober, du skal snøre skoene og gå med på turen fra Skovporten i Tisvilde. Her står grundlægger og virksomhedsejer, Dan Schumacher, klar til at fortælle lidt om rejsen fra drømmen til at stå med verdens bedste snaps.

Læs mere

Vinderen af Lokaldysten i Gribskov Kommune kåret til Frivillig Fredag

Fem lokalsamfund dystede i foråret om at blive det mest aktive lokalsamfund i Gribskov Kommune.
Efter mange måneders ventetid blev vinderne endelig kåret til Frivillig Fredag i Græsted.
Stort tillykke til Annisse, der er vinderen af Lokaldysten 2022.

I alt er der i Lokaldysten blevet tilbagelagt 2.826,9 km. enten til fods eller på cykel – stærkt af jer alle, der var med i Annisse, Søborg, Vejby, Helsinge og Græsted!

Læs mere

Gåtur og mulig overnatning hos Haldbjerg Shelter

Drømmen om at kombinere sin gåtur med en overnatning i det fri er tiltalende for mange, men det kan være lidt svært at vide, hvordan man skal gribe det an, hvis man ikke har prøvet det før. Kom med på en gåtur søndag den 9. oktober og hør Tonny Pedersen fra Haldbjerg Shelters fortælle om de mange muligheder.

Læs mere

Gribskov Går Sammen undersøger Gribskov-borgernes gå-vaner

I disse dage udsender vi et spørgeskema, der handler om gå-vaner. Spørgeskemaet bliver sendt ud til et repræsentativt udsnit af kommunens borgere mellem 18 og 75 år.
Resultaterne af undersøgelsen kommer til at indgå i evalueringen af projektet, som afsluttes til februar 2023.

Læs mere

Velbesøgte aftenture i Tisvilde

Et gå-fællesskab i Tisvilde er blevet bygget op over de seneste mange måneder, hvor John så godt som hver mandag aften har inviteret på flotte gåture i Tisvilde hegn og Tibirke bakker. På mandag er sidste aftentur med John i denne omgang, og den bliver afsluttet med kaffe og kage i Gretely.

Læs mere

Gå efteråret i møde med skønne aftenture i Tisvilde

Kom med gå-vært John og Gribskov Går Sammen ud og oplev årstiderne skifte. Siden starten af maj måned har John så godt som hver eneste mandag inviteret på flotte gåture i Tisvilde hegn og Tibirke bakker. Selvom de lange lyser aftener går på hæld, kan du stadig komme med ud og opleve den smukke nordsjællandske natur, når John står klar til tur de kommende mandage kl. 19.00 på parkeringspladsen foran Tibirke Kirke.

Læs mere

Nordsjællands Vandrefestival står for døren

Når Nordsjællands Vandrefestival løber af stablen i næste uge byder programmet på et hav af gåture, spændende oplæg, foredrag og inspirerende debatter, hvor du får den nyeste indsigt, viden og inspiration om, hvad vandring og gåture gør for os som mennesker.

Læs mere

Stor tilslutning til sommergåtur i Rågeleje

Torsdag eftermiddag fik gå-værterne Ida og Lene godt med selskab til deres spændende gåtur, da 66 borgere fra Rågeleje og omegn gik med på turen fra bronzealderhøjene i Bakkebjerg, gennem Baunemosen og forbi Åkandesøen.

Læs mere

Gå-hold kan startes i alle typer foreninger

Alle typer folkeoplysende foreninger i Gribskov kommune kan få økonomisk støtte og faglig sparring fra Gribskov Går Sammen til at oprette gå-hold lige netop deres forening.

Med gå-hold i foreningen får I en anden måde at mødes på, som kan styrke fællesskabet og få nye med ombord.

Læs mere