FORTÆLLINGEN

Gribskov Går Sammen som nu er et selvstændigt projekt under foreningen Tisvildevejen, er det fortsat igang med at motivere borgere i Gribskov Kommune til mere aktivitet i naturen i form af gå-fællsskaber. 

Som mange andre kommuner er Gribskov Kommune udfordret af, at mange borgere lever et inaktivt liv, at mange af borgerne er ramt af moderat eller svær overvægt, og at mere end hver tiende borger har et dårligt mentalt helbred.

Der er dokumentation for, at regelmæssige, raske gåture forbedrer folks opmærksomhed, koncentration og hukommelse, modvirker stress og depression og kort sagt gør fodfolket i bedre humør end dem, der ikke flytter rundt på sig selv.

godt selskab og hygge
godt selskab og smuk natur i Gribskov

Hovedformålet med projektet er, at få 30 procent af de inaktive voksne i kommunen med i nye, fantastiske gå-fællesskaber.

Det kan være alt fra strikkeklubber til madklubber, danseforeninger, studiegrupper, hundeluftere og meget mere. Vigtigst af alt er, at vi kommer ud at gå – og gerne i selskab med andre.

Gang er en aktivitet, der har så lave adgangsbarrierer, at stort set alle uanset køn, alder, bopæl og fysisk tilstand kan deltage i aktiviteten.

Gåture styrker kroppen og hjernen, og ved at være en del af Gribskov Går Sammen bliver du en del af det sammenhold, der er i et fedt gå-fællesskab.

Vores mål er at uddanne 250 gå-værter, som med stor gejst skal gå forrest og inspirere andre i 100 nye gå-fællesskaber rundt omkring i Gribskov Kommune.

GÅ & SMAG TURE MED LOKALE AKTØRER 

Vores nye Gå & Smag-ture er særdeles populære. Med tæt kommunikation og et godt samarbejde har vi haft mulighed for at kombinere nogle enkelte gåture med smagsprøver og besøg ude hos de mange fantastiske lokale aktører i Nordsjælland, som kan være ukendte for mange i omegnen.

Den 18. marts 2023 havde vi en kæmpe Gå & Smag-begivenhed, hvor der var arrangeret 9 forskellige ture, hvor hver var koblet en lokal aktør på, som fik vist og fortalt sin historie om deres bryggeri, vingård eller gårdbutik. Dette gav lyst og vilje til at gøre turene mere spændende og unikke, og det er selvfølgelig noget, vi fortsætter med.

Garbolung tur 15 juli 5
”Vi vil løfte den fysiske og mentale folkesundhed blandt voksne
i Gribskov Kommune gennem øget aktivitet i det fri”
Jane Sunesen
Projektleder

PROJEKTETS PARTNERE

DGI Nordsjælland og Gribskov Kommune står bag projektet
“Gribskov Går Sammen” i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen.

Gribskov Går Sammen er støttet med midler fra Friluftsrådet.

ggs_galleri_1

DGI Nordsjælland og Gribskov Kommune står bag projektet
“Gribskov Går Sammen” i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen.

Gribskov Går Sammen er støttet med midler fra Friluftsrådet.