FORTÆLLINGEN

Projektet “Gribskov Går Sammen” skal frem til og med oktober 2022 motivere borgere i Gribskov Kommune til mere aktivitet i naturen i form af gå-fællesskaber.

Som mange andre kommuner er Gribskov Kommune udfordret af, at mange borgere lever et inaktivt liv, at mange af borgerne er ramt af moderat eller svær overvægt, og at mere end hver tiende borger har et dårligt mentalt helbred.

Der er dokumentation for, at regelmæssige, raske gåture forbedrer folks opmærksomhed, koncentration og hukommelse, modvirker stress og depression og kort sagt gør fodfolket i bedre humør end dem, der ikke flytter rundt på sig selv.

godt selskab og hygge
godt selskab og smuk natur i Gribskov

Hovedformålet med projektet er, at få 30 procent af de inaktive voksne i kommunen med i nye, fantastiske gå-fællesskaber.

Det kan være alt fra strikkeklubber til madklubber, danseforeninger, studiegrupper, hundeluftere og meget mere. Vigtigst af alt er, at vi kommer ud at gå – og gerne i selskab med andre.

Gang er en aktivitet, der har så lave adgangsbarrierer, at stort set alle uanset køn, alder, bopæl og fysisk tilstand kan deltage i aktiviteten.

Gåture styrker kroppen og hjernen, og ved at være en del af Gribskov Går Sammen bliver du en del af det sammenhold, der er i et fedt gå-fællesskab.

Vores mål er at uddanne 250 gå-værter, som med stor gejst skal gå forrest og inspirere andre i 100 nye gå-fællesskaber rundt omkring i Gribskov Kommune.

”Vi vil løfte den fysiske og mentale folkesundhed blandt voksne
i Gribskov Kommune gennem øget aktivitet i det fri”
Jane Sunesen
Projektleder

PROJEKTETS PARTNERE

DGI Nordsjælland og Gribskov Kommune står bag projektet
“Gribskov Går Sammen” i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen.

Gribskov Går Sammen er støttet med midler fra Friluftsrådet.

ggs_galleri_1